Pařížské řízky
Potřebné ingredience
Vepřové maso na řízky (kýta, kotleta, krkovička - jak kdo rád). Je možné i z kuřecího, ale nejsou tak dobré. Sůl, mouka, vejce, olej (tuk), vývar, smetana.
Postup přípravy
Naporcujeme.
Naklepeme.
Posolíme.
Obalíme v mouce
Obalíme v rozšlehaném vajíčku.
Zprudka osmahneme na pánvi v rozpáleném oleji. Na řízcích se udělá "kůrčička" a maso zůstane šťavnaté.
Naskládáme do pekáčku.
Podlijeme vývarem.
Zalijeme smetanou a dáme do trouby asi na půl až třičtvrtě hodiny. Až je maso měkké.
Hotové, do zlatova vypečené řízečky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé